Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Normann Copenhagen lamp Superpose wit

Normann Copenhagen lamp Superpose wit

€445,00
op voorraad
De Superpose lamp straalt zacht licht naar buiten en direct licht naar beneden, terwijl het geperforeerde patroon levendige schaduwen werpt op de omgeving. Superpose is uitgebracht door het Deense design label Normann Copenhagen.
Groen+Akker.
 • Gratis verzending vanaf €50 in NL
  Voor België €80
 • Snelle levering
  bestel op openingsdagen voor 17.00 uur, zelfde dag verstuurd
 • Als cadeau verpakt
  We verpakken het kosteloos als een mooi cadeau
 • Bel, whatsapp of mail ons voor vragen
  +31 20 7866057 of [email protected]
Beschrijving
Superpose is de naam van een nieuwe sculpturale statement lamp van ontwerper Frederik Kurzweg voor Normann Copenhagen. De lamp bestaat uit drie gebogen en afgeronde, geperforeerde staalplaten, die concentrisch om elkaar heen zijn geplaatst, verschoven in een exacte hoek van 180 graden. Door de positie van de geometrische vormen vormt het een indrukwekkend, sculpturaal uiterlijk dat verandert met de positie van de kijker. Dit effect wordt benadrukt door de geperforeerde patronen waardoor de oppervlakken min of meer semi-transparant lijken. De nauwkeurig uitgebalanceerde proporties van de gebogen lagen nemen af ​​naar het midden van de lamp en de overlappende platen bouwen veranderende patronen op volgens het intrigerende moiré-principe.
 

maat: 53 (hoogte) x 30 x 30 cm | 3 kilo
materiaal: geperforeerd staat met witte poedercoating
snoer: 4 meter (met plafondkap)
lichtbron: standaard E27 lamp (niet inbegrepen)

over de ontwerper:

Ontwerper Frederik Kurzweg maakte voor het eerst indruk tijdens zijn studie als meubelmaker en ontving verschillende designprijzen voor zijn unieke handgemaakte ontwerpen. Gemotiveerd door dit vroege succes, koos Frederik ervoor om een ​​carrière binnen design na te streven – eerst in Magdeburg, waar hij industrieel ontwerp studeerde, gevolgd door een master in meubeldesign aan de Universiteit voor Schone Kunsten in Hamburg. Na zijn afstuderen richtte Frederik Kurzweg zijn eigen ontwerp op studio, Frederik Kurzweg Design Studio, waar zijn ontwerpen een balans vinden tussen fijn vakmanschap en uitgebreide kennis van materialen met hedendaagse esthetiek. Frederik haalt zijn inspiratie voor zijn ontwerpen uit alledaagse voorwerpen of constructies – een kolom van een brug of een stapel buizen op een bouwplaats. Voor Frederik begint het ontwerpproces vaak met het bestuderen van het materiaal en de eigenschappen ervan.” Ik probeer materialen bewust en verstandig om te zetten in een bruikbaar en duurzaam product. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen die je moet erkennen. Naast de verhoudingen en kleuren speelt het vakmanschap een heel belangrijke rol.”