Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Joost Swarte Huis puzzel

Joost Swarte Huis puzzel

€49,95
op voorraad
Dit huis is veranderd in de loop van de tijd, van de pre historie tot de geboorte van Christus, via de Gouden Eeuw naar de tegenwoordige tijd. Maar voel je vrij om het huis in te delen zoals jij wilt, en mix de geschiedenis!
Groen+Akker.
 • Gratis verzending vanaf €40 in NL
  Voor België €60
 • Snelle verzending
  Op openingsdagen voor 17 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
 • Als cadeau verpakt
  We verpakken het kosteloos als een mooi cadeau
 • Bel, whatsapp of mail ons voor vragen
  +31 20 7866057 of [email protected]
Beschrijving

Drie-laagse houten puzzel met geweldige illustraties van Joost Swarte. Twee lagen zijn dubbelzijdig, full colour bedrukt. 

Materiaal: berken
Afmeting puzzel: 30 x 30 x 2,3 cm | 15 stukken
Vanaf 3 jaar

Over de ontwerper:
Joost Swarte (1947) studeerde af als industrieel ontwerper, maar maakte sinds de jaren 70 naam als striptekenaar, en heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Wat heeft hij niet gedaan? Hij begon zijn eigen striptijdschrift, ontwierp platenhoezen, tijdschrift covers, startte een uitgeverij, ontwierp glas in lood ramen, gebouwen en meubels.

De stripauteur bedacht het begrip klare lijn als bepalend stijlkenmerk voor zijn werk eind de jaren 70 bij een Hergé-tentoonstelling in Rotterdam, "Kuifje in Rotterdam". De tekenstijl heeft als kenmerken duidelijke contourlijnen, heldere kleurvlakken zonder perspectiefwerking via schaduw zonder details. Dit geeft als effect een maximale en eenduidige leesbaarheid van de tekening.

In 2004 werd Swarte door koningin Beatrix geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Afgelopen jaren heeft Swarte veel illustraties gemaakt voor het tijdschrift The New Yorker, onlangs is het werk van Joost Swarte voor het tijdschrift gebundeld in het ‘New York Boek’. Zijn meest recente werk omvatte onder meer het ontwerp voor een modeshow voor een groot Frans modehuis.