Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Floris Hovers Wooden Animals Wild Set

Floris Hovers Wooden Animals Wild Set

€15,00
niet op voorraad
Ontwerper Floris Hovers (1976) heeft voor het Nederlandse speelgoedmerk IKONIC een serie houten dieren ontworpen. Deze set bestaat uit 3 dieren, en draagt de kenmerkende signatuur van Floris Hovers. Ook als Farm set.
Groen+Akker.
 • Gratis verzending vanaf €40 in NL
  Voor België €60
 • Snelle verzending
  Bestel voor 17.00 op openingsdag, zelfde dag verstuurd
 • Als cadeau verpakt
  We verpakken het kosteloos als een mooi cadeau
 • Bel, whatsapp of mail ons voor vragen
  +31 20 7866057 of [email protected]
Beschrijving

De bekende houten dieren in een nieuwe, eigentijdse vormgeving. Designer Floris Hovers (1976) heeft deze serie minimalistische houten dieren ontworpen. De vormen van de dieren zijn teruggebracht naar de absolute essentie, en de combinatie met het sterke kleurgebruik resulteert in een krachtige compositie waar de ontwerper bekend om staat.

Materiaal: beukenhout
Afmeting verpakking: 30 x 20 x 3 cm

Over de ontwerper:
Floris Hovers (1976) studeerde aan de Design Academy en heeft zijn atelier en werkplaats in Raamsdonksveer. Hij brengt zijn ontwerpen terug naar de absolute essentie, zonder dat het object aan kracht inboet. Zijn gevoel voor kleur, compositie en vorm komen tot uiting in zijn speelse ontwerpen.

Floris kreeg internationale bekendheid door zijn iconische Archetoys, deze miniatuurvoertuigen worden geproduceerd door het Italiaanse designlabel Magis, en zijn opgenomen in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Het afgelopen jaar heeft Floris elke dag een tractor met de hand vervaardigt voor zijn project ‘Daily Tractor’. Onlangs heeft Floris in eigen beheer een boek uitgebracht over het project, met daarin alle 365 tractors die hij maakte.