Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Boek Shortlist Amsterdam Blauw

Boek Shortlist Amsterdam Blauw

€32,00
op voorraad
In het vierde deel van de prijswinnende Shortlist Amsterdam-reeks draait het allemaal om comfort food. De lekkerste recepten van de leukste restaurants in Amsterdam.
Groen+Akker.
 • Gratis verzending vanaf €50 in NL
  Voor België €80
 • Snelle verzending
  Op openingsdagen voor 17 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
 • Als cadeau verpakt
  We verpakken het kosteloos als een mooi cadeau
 • Bel, whatsapp of mail ons voor vragen
  +31 20 7866057 of [email protected]
Beschrijving

Van fabuleuze Franse bistrogerechten en boterrijke bordjes troostvoer tot vooruitstrevende creaties die volop vreugde geven. Boterige sauzen, rijke ragouts en romige risotto’s, maar ook modernere geruststellers: de 42 recepten van de Amsterdamse topchefs in deze Shortlist Amsterdam zijn allemaal even comfortabel. Van de zalvige zalmterrine van Café de Klepel en Rijsels gepocheerde eieren in rode wijnsaus tot Bambino’s courgette met misoboter en het spectaculaire oesterdessert van Kaagman & Kortekaas.

Dit bijzondere koffietafel-kookboek is een waar eerbetoon aan de meest geliefde comfort-restaurants van de stad. Ouwe getrouwen als Rijsel en Café de Klepel, maar ook geslaagde nieuwkomers als Bambino, Slagerij de Beurs en VRR zijn prachtig in beeld gebracht door topfotografen Petrovsky & Ramone. Het zijn stuk voor stuk oorspronkelijke restaurants waar niet alleen het eten, de bediening en de wijn fantastisch zijn, maar waar je je ook nog eens kunt wentelen in een weldadige sfeer.

pagina's: 208
hardback | Nederlands geschreven

Over Shortlist Amsterdam

Shortlist Amsterdam werd in 2016 gelanceerd door culinair journalisten en zussen Famke & Floor van Praag. Het fraaie mango-gele boekwerk vloog over de toonbank en kreeg de prijs voor het Best Verzorgde Boek. Daarna volgden de (rode) Shortlist Amsterdam over de leukste culinaire cafés van de stad en de (groene) groente-Shortlist in november 2020.